Mijn verhaal en missie

Mijn naam is Laura Munter. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en ervaringsdeskundige op het gebied van een slechte relatie met voeding.

Eigenlijk ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in voeding en sport. Rond mijn twintigste heb ik mij een paar jaar gefocust op het ‘vormen’ van mijn lichaam door middel van fitness en voeding. Uiteindelijk was ik hier zo mee geobsedeerd, dat ik het plezier verloor en mijn best heb gedaan om alles los te laten en weer meer te gaan genieten van het leven. Toen ben ik qua voeding de andere kant op doorgeslagen;  ik was mij gedachteloos aan het volproppen. Al die tijd ben ik wel (fanatiek) blijven sporten, maar toch kwam ik aan. Voor ik het wist was ik 10kg zwaarder. In deze tijd ben ik er achter gekomen dat voeding meer impact op je gewicht heeft dan sporten. Wat ze ook wel zeggen; abs are made in the kitchen.

Ik heb nooit echt overgewicht gehad, maar op een gegeven moment zat ik voor mijn doen qua gewicht en vetpercentage op een zwaartepunt. Toen heb ik besloten om even ‘normaal’ te doen en voeding te zien als brandstof die mijn lichaam nodig heeft. Uiteindelijk ben ik toen aardig wat kilo’s verloren. Nu zit ik al een tijd op een gewicht, waarbij ik mij helemaal lekker voel terwijl ik ook geniet van lekker eten.

Na het behalen van dit persoonlijke succes en plezier, wilde ik anderen hier ook bij ondersteunen. Ik was al een aantal jaren werkzaam als maatschappelijk werker en iets voor mensen betekenen was dus al onderdeel van mijn leven. Nu wilde ik dit echter ook doen op het gebied van voeding en gezondheid.

Na het succesvol afronden van de scholing tot voedingscoach, ben ik hier ook actief mee aan de slag gegaan. Tijdens het bieden van voedingscoaching merkte ik dat ik een stap verder wilde en heb ik mij laten omscholen tot gewichtsconsulent.

Door mijn begeleiding als gewichtsconsulent wil ik zoveel mogelijk mensen ondersteunen, om een gezonde relatie met voeding te krijgen en lekker in hun vel te zitten.

.

Iedereen verdient het om gelukkig met zichzelf en zijn/haar lichaam te zijn

Ik ben van mening dat een gezonde relatie met voeding je geluksgevoel vergroot. Daarnaast geloof ik dat alles mogelijk is, zolang je ervoor gaat. Je creëert je eigen leven.

Door middel van begeleiding en coaching draagt GewichtsConsulent Almere bij aan het verbeteren van jouw relatie met voeding en jezelf, waardoor je geluksgevoel wordt vergroot.

.

BGN

GewichtsConsulent Almere is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulent Nederland). Dit betekent dat ik een erkend diploma heb en werk volgens de richtlijnen Gezonde Voeding vanuit de Gezondheidsraad.

Ook betekent dit dat de begeleiding bij de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Klik hier om te controleren of jij met jouw zorgverzekering in aanmerking komt voor een vergoeding.

.

Verschil tussen een gewichtsconsulent en diëtist

Als gewichtsconsulent begeleid ik gezonde mensen met overgewicht. Een diëtist is een medisch beroep. Dit betekend dat als jij een medische aandoening hebt (bijv. diabetes of PDS), je voor voedingsadvies naar een diëtist zou moeten gaan.

Daarnaast hanteer ik als gewichtsconsulent een holistische aanpak. Dat betekent dat ik aandacht heb voor meer dan alleen je voedingspatroon. Voeding is een onderdeel van het geheel en alle aspecten van jouw leven hebben hier invloed op. Daarom gaan we ook aan de slag met je mindset/gedachten, omgevingsfactoren en gedrag.