Het belang van vitamines en mineralen

Vitamine en mineralen, ookwel micronutriënten genoemd, zijn essentieel voor een goede gezondheid. Ze spelen een cruciale rol in talloze lichaamsfuncties, van het versterken van je immuunsysteem tot het ondersteunen van de stofwisseling en het bevorderen van een gezonde huid.

Veel van deze vitamine en mineralen kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, waardoor deze via voeding moeten worden ingenomen. Met een voedingspatroon volgens de Richtlijnen Goede Voeding, krijg je over het algemeen voldoende vitaminen en mineralen binnen. Het is dus belangrijk om eerst te focussen op een evenwichtig en gevarieerd dieet voordat je naar supplementen grijpt. Gebruik supplementen als aanvulling op je voedingspatroon.

Wanneer zijn supplementen nuttig?

Hoewel een gezond voedingspatroon meestal voldoende is, zijn er situaties waarin supplementen nuttig kunnen zijn. Als je te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt, kunnen er verschillende lichamelijke klachten optreden, zoals vermoeidheid, zwakke botten of een verminderd immuunsysteem. Heb je last van vermoeidheid? Lees hier meer over vitamines tegen vermoeidheid.

Bepaalde doelgroepen hebben baat bij het gebruik van supplementen, zelfs bij een gezond dieet:

  • Zwangere vrouwen: extra foliumzuur en ijzer.
  • Ouderen: Vitamine D en B12.
  • Mensen met een donkere huid: Vitamine D.
  • Veganisten: Vitamine B12, ijzer en Omgea-3-vetzuren.

Hoe kies je de juiste supplementen?

Er zijn veel soorten supplementen verkrijgbaar, echter bevatten sommige schadelijke stoffen of zijn ze zo samengesteld dat je lichaam de vitamines niet goed kan opnemen. Het is dus cruciaal om zorgvuldig te kiezen. Een merk waarvan wij weten dat de supplementen zo zuiver mogelijk zijn en die goed opneembaar zijn door je lichaam, is Nutribites. Nutribites biedt hoogwaardige supplementen en heeft daarnaast de mogelijkheid voor een gratis adviesgesprek waarbij je al je vragen kunt stellen en persoonlijk advies krijgt.

Gebruik de couponcode ref5497867 voor €10,- korting op je bestelling.